sobota 15. dubna 2017

Ordine Draconis - I. Předzvěst blížící se hrozby

Víte, co je na maturitní slohové práci nejlepší? Musíte se před ní několik dní předem rozepisovat, abyste měli formu, protože po několika měsících, kdy jste o word zavadili tak akorát pokud bylo potřeba udělat něco do školy, jste naprosto vyšli ze cviku. 

A tak tři dny před slohovkou po nocích sedáváte u notebooku a snažíte se rozvzpomenout, jak že se vlastně píše, abyste v úterý podali výkon alespoň na čtyřku.
 Jenže pak, když už jste rozepsaní...jednoduše nejde přestat.

3170 slov je na první kapitolu až příliš se mi zdá. Jako by některé pasáže byly natažené až příliš a možná jsou, to asi posoudíte vy daleko lépe, než já. Každopádně nějak se příběh uvést musí, než dostane děj patřičný spád. Přeji příjemné počtení :) 


Probudím se s hrůzným snem na pozadí paměti.

Nevnímám čas.
Nevnímám prostor.
Mé smysly setrvávají v otupění, které si bere za následek, že mi v hlavě zní jen křik prostoupený tou nejhlubší úzkostí. Všechno kolem je v plamenech. Vzduchem šlehají výboje ohnivá bouře nemilosrdně spalující vše, co se jim připlete do cesty. Skrze rudý opar následně vybíhají vojáci, zanechávající za sebou stopu v podobě mrtvol lidí, kteří se zoufale snažili zachránit si život. Lidé, co se provinili jenom tím, že je kdosi označil za podezřelé.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat